«Нормандський формат за участі США і Великобританії неможливий» — Тука

За його словами, і Німеччина, і Франція також не хочуть залучення США до «Нормандського формату».

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в 2015-2016 роках Георгій Тука в прямому ефірі програми «Київ викликає» на телеканалі «Ісландія» заявив, що, на його думку, «Нормандський формат», який існує зараз, у разі приєднання до нього США і Великобританії стане неможливим.

Георгій Тука
голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в 2015-2016 роках

Нині існуючий «Нормандський формат» за участі США і Великобританії неможливий. Чому? Існує дві принципові філософії: одна — це переговори і умови: умовляти Росію, домовлятись з Росією. Цю функцію намагається використовувати «Нормандський формат». Інший шлях — це додатковий тиск на Росію, аби не умовляти, а примушувати Росію робити ті чи інші кроки. Якщо виходити з другого контексту, то це можуть бути будь-які різні майданчики, на яких участь Росії абсолютно не обов»язкова, бо там немає справи про діалог з нею. Там інша концепція: там створення консолідованої позиції країн-учасниць щодо додаткового тиску на Росію, задля якоїсь мети.

Окрім цього, ведучий програми Володимир Петров задав питання про те, чи може наша співпраця з американськими партнерами, які будуть чинити тиск на Росію, зашкодити «Нормандському формату», на що Георгій Тука відповів ствердно.

«Може. Переважна більшість наших громадян, коли з»явилась ця теза про залучення США і Британії в рамках «Нормандського формату», одразу говорять: «А Росія не хоче». І це відповідає дійсності. Але дуже небагато людей чудово розуміють і усвідомлюють, що не хочуть цього також і Франція, і Німеччина. З власних міркувань. У Росії — свої міркування. У Франції та Німеччини — свої. <…> Ні Німеччина, ні Франція не зацікавлені в посиленні позицій США в Європі», — заявив він.

Источник: TK.Media

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*