Діабет другого типу: які симптоми можуть з’явитися на шкірі

Діабет другого типу — дуже поширене захворювання, від якого страждають мільйони людей. Брак гормону інсуліну призводить до підвищеного рівня глюкози в організмі. Це може проявлятися в різних симптомах, і деякі з них можна бачити на шкірі.

На діабет другого типу може вказувати свербіж, сухість шкіри, лущення. Відзначається, що близько третини хворих на діабет другого типу стикаються з такими проявами хвороби. При появі цих ознак варто негайно звертатися до лікаря.

Справа в тому, що на ранніх стадіях, коли діабет ще не виявлено, а рівень цукру в крові вже високий, пошкоджуються нервові волокна по всьому тілу. Сверблячка через це може виникнути де завгодно, але частіше на руках і ногах. Високий рівень глюкози також може позначатися на судинах, в результаті чого циркуляція крові в кінцівках порушується, шкіра може почати лущитися. Тримати рівень цукру в крові на прийнятному рівні допоможуть наступні прості поради:

— дотримуватися здорової дієти; — регулярно займатися фізкультурою; — підтримувати нормальну вагу; — дотримуватись плану лікування, в тому числі вчасно приймати прописані ліки.

Шкірні симптоми при діабеті другого типу нешкідливі, але іноді вони можуть бути болісними і такими нав’язливими. Найефективніше їх лікування — зниження рівня цукру в крові, хоча в деяких випадках лікар може прописати окрему терапію або препарати. Медики закликають усіх уважно стежити за станом шкіри і при будь-яких явних відхиленнях звертатися в лікарню.

Країна Здоров’я

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*