Кардіологи розкрили три основні ключі до довголіття

Одним з головних органів, що відповідають за тривалість життя, є серце. Щоб зберегти його здоров’я на довгі роки, важливо не тільки бути фізично активним, але і дотримуватися правильного харчування.

Існують три вітаміни, які вважаються найбільш важливими для правильної роботи цього органу.

Згідно з повідомленням, опублікованим в журналі Methodist DeBakey Cardiovascular Journal, мова йде про омега-3 жирні кислоти, коензим Q10 і ферменти червоного рису. На думку авторів, були виявлені «переконливі докази ” того, що жирні кислоти омега-3 можуть принести користь серцю.

Виявилося, що речовина здатна ефективно знижувати рівень небезпечних тригліцеридів в крові, що призводило до скорочення ризику серцевих нападів на 28% і ішемічної хвороби – на 17%. Крім того, на 19% знижувалася смертність від серцево-судинних захворювань, повідомляє Express.

В ході іншого дворічного випробування з’ясувалося, що застосування коензиму Q10 при лікуванні застійної серцевої недостатності, може призводити до «вражаючих» результатів.

Вчені розповіли, що у тих учасників, яким давали 100 мг речовини три рази на день, ризик наслідків серцевих захворювань був на 43% менше.

Крім цього, виявилося, що червоний дріжджовий рис здатний значно знижувати рівень «поганого» холестерину в крові, який є однією з головних причин інфарктів. Вчені встановили, що в продукті є речовина під назвою монаколін К.

При його щоденному застосуванні рівень холестерину ЛПНЩ («шкідливий») падав на 15-25% протягом шести-восьми тижнів.

GreenPost

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*