Експерти назвали продукт, який знижує ризик передчасної смерті

Експерти назвали продукт, який знижує ризик передчасної смерті.

З одного боку, це досить калорійний продукт, з іншого — у ньому стільки користі, що ви будете приємно здивовані. Тим більше, волоські горіхи цілком доступні, їх можна купити у будь-якому супермаркеті і вживати у їжу щодня. Головне — знати міру.

Вчені з Медичного центру Бет Ісраель спільно з колегами з Гарварда рекомендують їсти волоські горіхи, оскільки вони сприяють придушенню почуття голоду. Але це ще не все.

Британські експерти з лондонського Імперського коледжу з’ясували, що лише 20 г волоських горіхів на день на 22 % знижують ризик передчасної смерті і захищають від цілого «букета» захворювань.

Горіхи асоціюються зі зниженням ризику розвитку серцево-судинних захворювань (понад 12 тисяч вивчених випадків ішемічної хвороби серця і 18600 випадків інших патологій, 9 тисяч інсультів), онкологічних недуг (близько 19 тисяч), а також проблем з роботою дихальних шляхів, нервової системи, інфекційних захворювань і хвороб нирок.

У цій частині досліджень вивчалися усі популярні види горіхів, але волоські горіхи виділили окремим рядком, оскільки вони дійсно корисніші за інші.

Особливо ефективні волоські горіхи у профілактиці розвитку ракових пухлин. А ось ризик розвитку інсульту знижує переважно арахіс.

При цьому експерти відзначили, що велика кількість горіхів може негативно позначитися на роботі шлунково-кишкового тракту і не збільшує їх позитивний вплив на здоров’я, тому жмені у 20 г на день достатньо для необхідного ефекту.

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*