6 червня на UA: КУЛЬТУРА: «Коронації слова» наживо

6 червня о 18:00 у Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбудеться 19-та церемонія нагородження літературною премією «Коронація слова». UA: Суспільне мовлення — медіапартнер події.

Захід транслюватиме наживо канал суспільного мовника UA: КУЛЬТУРА. Повідомляє Broadcast.net.ua.

«Ми щиро вдячні Суспільному за багаторічну плідну співпрацю з «Коронацією слова». Завдяки вашій медіапідтримці багато талановитих людей в Україні та за кордоном довідалися про конкурс, надіслали свої рукописи, перемогли й стали відомими письменниками, кіносценаристами, драматургами. Дякуємо за професійність, за потужний внесок у розвиток держави, за формування свідомості майбутнього покоління у важкий для України час — час відродження української нації”, — ділиться враженнями співзасновниця церемонії Тетяна Логуш.

Телетрансляція розпочнеться 6 червня о 17:45 включенням із червоної доріжки. Протягом церемонії кореспондентка UA: КУЛЬТУРА Марина Бойко спілкуватиметься з гостями й коментуватиме перебіг подій.

Нагадаємо, проєкт «Коронація слова» заснували Тетяна та Юрій Логуші в 1999 році як конкурс романів і кіносценаріїв. Його мета — підтримка сучасного літературного процесу кіно й театру, наповнення українського ринку конкурентоспроможними творами, а кіно й театру — якісними українськими фільмами та п’єсами. Премію часто називають українським літературним «Оскаром», а також одним із рушійних чинників створення «Третьої хвилі» в історії української літератури. У 2018 році відділився окремий напрям «Молода КороНація», у межах якого нагороджують твори для дітей і підлітків. Напрям покликаний розширити спектр дитячої літератури та заохотити до письменництва й самих дітей.

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*