У Литві стартували зйомки першої адаптації комедії «Скажене Весілля»

На початку червня в Литві розпочалися зйомки першої міжнародної адаптації української комедії-рекордсмена «Скажене Весілля». У локальній версії фільм отримав назву «Весілля. Імпорт нареченого» (Vestuvės: Importinis jaunikis). Його вихід у прокат запланований на початок 2020 року.

Ідея, кастинг та сюжет литовської комедії повністю повторюють оригінальний формат «Скаженого Весілля». Нагадаємо, права на виробництво локальної адаптованої версії української комедії «Скажене Весілля» у Литві, з опціоном виробництва латвійської й естонської версій фільму придбала компанія ACME Film – найбільший кінопрокатник балтійського регіону. Продюсером стрічки виступив Жильвінас Науйокас (Zilvinas Naujokas), засновник ACME Film.

«Коли я вперше дізнався про фільм «Скажене Весілля», одразу високо оцінив його концепцію. Нам було дуже смішно, бо ця тема в Литві так само актуальна, як і в Україні. Тому я впевнений, що адаптований сценарій і місцевий литовський каст створять ще одну чудову комедію. До того ж, вся наша литовська команда дуже рада співпраці з Україною над кінопроектом», – прокоментував Жильвінас Науйокас.

Режисером литовської версії фільму «Скажене Весілля» став Сімонас Ашкелавічус (Simonas Aškelavičius), добре відомий за своїми роботами в комедійному жанрі. Роль «скаженого» батька дісталася популярному литовському актору Миндаугасу Цапасу (Mindaugas Capas). «Імпортного» нареченого зіграє Феліпе Габріель (Felipe Gabriel) – бразильський футболіст, для якого роль у фільмі стане дебютом: «Це чудовий старт! Усе дуже цікаво, я з нетерпінням чекаю майбутніх сцен, навіть вивчив литовську мову!» Роль нареченої виконає молода литовська акторка Габріель Мартирошаніте (Gabrielė Martirosianaitė).

Литовська комедія «Весілля. Імпорт нареченого» стане першою адаптацією українського повнометражного формату за кордоном. «Комедія «Скажене Весілля» знову ствердилась у власному статусі рекордсмена, першого в усьому. Фільм встановив рекорди у кінотеатральному прокаті та на ТБ, став першим українським фільмом, що окупився у прокаті, став прибутковим, та повернув гроші державі з процентами від прибутку. А тепер, це перший український фільм, чий формат був експортований за кордон», — розповідає продюсер фільму Ірина Костюк.

Нагадаємо, що услід за країнами Балтії права на концепт комедії «Скажене Весілля» придбала Румунія. Тривають переговори з іншими країнами, частина домовленостей уже на етапі підписання договору. Зараз фільм представлений у каталозі компанії FILM.UA Distribution, яка є міжнародним дистрибутором проєктів кіностудії FILM.UA Group.

Творці «Скаженого Весілля» вже працюють над створенням комедії «Скажене Весілля 2». На глядачів чекають улюблені герої й нові випробування, які випадуть на долю Василя Середюка. Деталі сюжету команда тримає в суворій таємниці, а вихід другої частини фільму запланований на 25 грудня 2019 року. Виробництвом «Скаженого весілля 2», як і першої частини, займаються компанії Прототип Продакшн та FILM.UA Group, співпродюсером знову виступила компанія MOZGI Entertainment. Дистрибуцією на території України займаються Кінокомпанія ММД і FILM.UA Distribution.

#НайкращаКомедіяРоку вийшла в широкий український прокат 4 жовтня та станом на 2018 рік встановила 2 національних рекорди — касових зборів серед усіх вітчизняних фільмів і рекорд кількості глядачів кіно українського виробництва. Бокс-офіс стрічки склав майже 55 мільйонів гривень, у кінотеатрах її переглянули понад 657 тисяч глядачів. Крім того, комедія побила рекорд останнього десятиліття і стала найрейтинговішим фільмом на ТБ з 2009 року за всіма основними аудиторіями. Першого січня на каналі 1+1 «Скажене Весілля» переглянули 4 279 876 глядачів. Сумарно фільм вже подивилися близько 9 мільйонів глядачів на різних майданчиках.

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*