Пилип Іллєнко йде з посади голови Держкіно (ВІДЕО)

Сьогодні я написав Прем’єр-міністру України заяву про звільнення за власним бажанням. Це дозволить вже новому уряду найближчим часом провести відповідний відкритий конкурс і призначити нового керівника. 

Шановні друзі!

Все має свій початок і завершення. Я завжди ставився до посади як до інструменту досягнення своєї мети, навіть не мети, мрії: відродження українського кіно. Але будь-який інструмент потрібен лише для певної роботи в певний момент. Моя мрія здійснилася, і я вважаю, що мета була досягнута. І моя місія на посаді голови Державного агентства України з питань кіно – завершена.

Я не хочу перетворювати боротьбу за це крісло в трилер із елементами складно постановочного екшену, це точно не принесе користі індустрії. Тому сьогодні я написав Прем’єр-міністру України заяву про звільнення за власним бажанням. Це дозволить вже новому уряду найближчим часом провести відповідний відкритий конкурс і призначити нового керівника.

Це були фантастичні, драматичні, складні, і цікаві п’ять років боротьби і перемог.

Я дякую колективу Держкіно, колегам, друзям, які були поруч протягом цього часу. Ми з вами пройшли карколомний шлях від повного колапсу кіноіндустрії у 2014-му році, до найкращих показників розвитку галузі за весь період Незалежності сьогодні. Я пишаюся результатами нашої спільної праці.

Хочу подякувати також своїй родині: дружині, нашим синам, мамі, брату за терпіння і підтримку протягом цих років.

Окрема подяка ворогам і хейтерам – ви змушували мене весь цей час бути сильним і своїми реакціями лише підтверджували правильність моїх дій.

В сьогоднішній Україні керівна посада на державній службі – це скоріше прокляття, аніж винагорода. Все менше людей хоче йти сюди працювати. Тому своєму наступнику, чи наступниці, я хочу побажати мудрості. Сподіваюся, що ви збережете всі наші досягнення і продовжите розпочате.

А я найближчим часом я планую відпочити, в мене вже давно не було повноцінної, нормальної людської відпустки. І на далі на довго не прощаємося, бо всю свою подальшу ділову, творчу та громадсько-політичну діяльність я пов’язую виключно з українським національним кінематографом!

 

Про це повідомляє Держкіно та «Детектор медіа»

Источник: broadcast.net.ua

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*