Вживання одного продукту чотири рази на тиждень знижує ризик смерті від серцевого нападу

Серцевий напад-серйозна серцево-судинна подія. Майже 30 відсотків людей, у яких стався напад вмирають. Причому половина з них навіть не встигає дістатися до лікарні. Але є один продукт, який може майже вдвічі знизити ризик смерті від серцевого нападу.

Італійське дослідження, опубліковане в Journal of the American College of Cardiology, проаналізувало вплив перцю чилі на ризик смерті від серцевого нападу. Дослідники використовували дані більш ніж 22,8 тис. учасників.

Їх стан здоров’я відстежувався протягом приблизно восьми років, враховувалися дані про харчові звички.

Італійські вчені на чолі з доктором Маріялаурою Боначіо виявили, що у тих, хто регулярно їв перець чилі, принаймні чотири рази на тиждень або частіше, ризик смерті від серцевого нападу був на 40 відсотків нижче, ніж у тих, хто вживав його рідше.

Вчені також встановили, що любителі чилі мали на 60 відсотків менше шансів померти від цереброваскулярних захворювань, таких як інсульт. Дослідникам не вдалося визначити, чому саме перець чилі має такі ефекти.

Деякі експерти вважають, що причина в капсаїцині, активному компоненті, який надає перцю чилі його гострий смак.

Деякі дані показують, як капсаїциноїди можуть впливати на функцію тромбоцитів і знижувати інсулінорезистентність.

LHealth

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*