«Ліверпуль» – «Манчестер Юнайтед». Зіпсоване дербі – манкуніанці знову безвольно поступилися Клоппу. АПЛ

0:5 на «Олд Траффорд» у першому колі чемпіонату – результат, який довго будуть згадувати вболівальники «Ліверпуля». І те, про що якнайшвидше постараються забути фанати «Манчестер Юнайтед». Не Чорнобаївка, звісно, але така розгромна поразка точка буде вписана в історію протистояння двох найтитулованіших команд Англії. Більше того, мерсисайдці не соромились сподіватися на ще більш яскраву перемогу на своєму домашньому стадіоні.

Підстави для цього були. По-перше, слід врахувати, як останнім часом обороняється «МЮ» (чого тільки вартують два пропущені від «Норвіча»,) та те, як атакує «Ліверпуль», маючи в своєму розпорядженні Жоту, Салаха, Мане та Діаза. По-друге, «червоні дияволи» опинились в важкій кадровій ситуації. Дійшло до того, що в минулому турі свій ігровий час отримав навіть Лінгард, а з лави для запасних Рангнік був вимушений випускати… Мату. Справи погіршилися ще й напередодні дербі. З основної обійми остаточно випав Фред, а також тренерський штаб не міг розраховувати на Роналду, який і повернув манкуніанцям надію на потрапляння в топ-4. У Кріштіану та його дружини Джорджини Родрігес напередодні помер новонароджений син, тому керівництво клубу дозволило йому залишитися із сім’єю. Кому, як не нам зараз розуміти та відчувати біль, з яким зіткнувся легендарний португалець…

Embed from Getty Images

«Ліверпуль» – «Манчестер Юнайтед» 4:0

Голи: Діаз (5), Салах (22, 85), Мане (68)

«Ліверпуль»: Аліссон; Трент, Матіп, Ван Дайк, Робертсон; Хендерсон, Фабіньо (Мілнер, 86), Тьяго (Кейта, 80); Салах, Мане, Діаз (Жота, 70)

«Манчестер Юнайтед»: Де Хеа; Ван-Біссака, Джонс (Санчо, 46), Магуайр, Ліндельоф, Далот; Матіч, Погба (Лінгард, 9); Еланга (Межбрі, 84), Решфорд, Фернандеш

Незважаючи на всі наявні труднощі, мало хто очікував, що Рангнік вдасться до рішень, які на перший погляд здаватимуться маразматичними. Почнемо з того, що німецький фахівець знову довірився схемі з 5 захисниками проти топ-команди чемпіонату. В центрі оборони вийшли… Ліндельоф, Магуайр, і, увага, Джонс. Комбо, від якого вболівальники схопилися за голову. Дальше – більше. Маючи в складі здорового Теллеса, наставник перевів на лівий фланг Далота, в якого жахливий процент браку в поточному сезоні навіть на рідній позиції. Справа ж вийшов Ван-Біссака, до якого претензій не менше. Не обійшлось і без сюрпризів в лінії атаки – в запасі залишився Санчо, а роль відтягнутого форварда дісталась Бруну/Решфорду. Що стосується «Ліверпуля», то аналізувати тут особливо нічого. Ось вам і яскрава відмінність між стабільним та успішним колективом. Хоча, цікаво, що Клопп цього разу віддав перевагу Діазу, а не Жоті. Португалець, нагадаємо, останнім часом перетворився на одного із лідерів мерсисайдців.

Гіршого старту для «МЮ», напевно, й придумати було важко. Вибрана Рангніком стратегія не виправдала себе з перших же хвилин. Магуайр з Далотом «наварили» під час першого голу, на португальцю вина також і в епізоді з другим взяттям воріт. Спочатку Діаз замкнув передачу Трента, який дивом опинився без супротиву на оперативному просторі. Подвоїв рахунок Салах, відгукнувшись на шикарний пас Мане після ефектної командної комбінації, 2:0. На цьому проблеми не закінчилися – ще до 10-ої хвилини поле через пошкодження вимушено покинув Погба, замість нього з’явився Лінгард. Тільки уявіть реакцію фанів «Юнайтед», коли в центрі захисту грали Магуайр і Джонс, а в опорній зоні – Матіч і Лінгард (деколи була ротація з Бруну).

Єдиний момент, який міг викликати позитивні емоції у манкуніанців, відбувся на 7-ій, символічній хвилині зустрічі. Хоча, в той момент взагалі ніхто не мав би залишитись байдужим, незважаючи на клубні уподобання. «Енфілд» впродовж 60 секунд аплодував в знак підтримки Роналду, розділивши з ним особисту трагедію. Культова фраза “You’ll Never Walk Alone” прозвучала в адрес футболіста, який захищав та захищає кольори ледь на найзапеклішого історичного ворога «Ліверпуля». Не дарма кажуть, що є речі важливіші за футбол, та й за спорт в принципі. Жест, що заслуговує як мінімум на повагу.

Щоправда, залишити всі сили на полі заради свого партнера й лідера колективу не змогли манчестерські футболісти. Цитуючи користувачів в соціальних мережах, гру підопічних Рангніка варто називати безхребетною. «МЮ» знову просів в моральному плані, а на фоні грізного «Ліверпуля» й зовсім був знищений. Фактично, в мерсисайдців було ще декілька можливостей для того, щоб в першому таймі довести рахунок до розгромного. «Юнайтед», в свою чергу, жодного разу навіть толком не наблизився до володінь Аліссона. Згадати можна лише епізод з жахливим прийомом м’яча в виконанні Решфорда – англієць втратив шанс вибігти на рандеву з голкіпером. А так, 0 ударів, 24% контролю м’яча, 5 потенційно небезпечних атак (проти 32 у «Ліверпуля) та всього 92 успішні передачі за 45 хвилин першої половини поєдинку.

Загальна картина в другому таймі дещо змінилася, але кардинально на розвиток подій не вплинула. «МЮ» перейшов на більш звичну схему, а Санчо, який замінив Джонса, додав атакам «дияволів» хоча б якоїсь динаміки. Але, як виявилося пізніше, відрізок активності гостей поля був зумовлений передусім розслабленістю підопічних Клоппа. Як тільки «Ліверпуль» знову ввімкнув другу швидкість, організованість «Юнайтед» знову канула в Лету. Більше того, Мане втретє засмутив Де Хеа – сенегалець елементарними обманними рухами залишив поза грою Магуайра, 3:0. Такий рахунок протримався до 85-ої хвилини – крапку в матчі поставив Салах. Занавіс. 19-річний Межбрі за 10 відведених йому хвилин проявив більше характеру, ніж інші гравці разом взяті за весь матч. Червона частина Манчестера з вірогідністю в 90% залишається без Ліги чемпіонів.

Источник: Профутбол.

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*