Можна не боятися серцевого нападу: лікарі розповіли, чому рибу варто вживати щодня

Наповнена білком, вітамінами та мінералами, риба також є низькокалорійною їжею з нульовим вмістом вуглеводів.

Цей корисний продукт лікарі та дієтологи рекомендують вживати часто та навіть щодня. Якими корисними властивостями цінна риба та як вона впливає на організм, розповідаємо в матеріалі.

Знижує ризик серцевих захворювань

Дослідження показали, що споживання хоча б двох порцій (175 грамів) жирної риби щотижня було пов’язане з меншим ризиком виникнення серйозних серцево-судинних захворювань, таких як серцевий напад чи інсульт. Дієтологи рекомендують обирати жирну рибу, багату на Омега-3, таку як лосось, сардини, форель і тунець білого кольору. 

Зменшує випадки депресії

За даними дослідження, насичення організму Омега-3 і здоров’я мозку між собою тісно взаємопов’язані. Регулярне вживання риби знижує прояв депресивних станів.

Покращує здоров’я мозку

Омега-3, що містяться у жирній рибі, можуть допомогти захистити ваш мозок. Дослідження 2020 року, проведене вченими з Колумбійського університету в Нью-Йорку, виявило, що літні жінки (із середнім віком 70 років), які мали найвищий рівень Омега-3 жирних кислот у крові, також мали більший обсяг білої речовини в мозку.

Жирні кислоти, ймовірно, сприяють протизапальній реакції і допомагають мозку боротися зі пошкодженнями, викликаними старінням, а також з токсинами, що містяться в забрудненому повітрі.

Сприяє здоровому сну

Вчені досліджували режим сну чоловіків протягом п’яти місяців, які вживали атлантичну рибу три рази на тиждень, а також чоловіків, які їли інші види білка, наприклад, курку або м’ясо. Учасники експерименту із першої групи повідомили про покращення сну та працездатності. 

Зменшує запалення суглобів

Споживання риби може зменшити запалення, пов’язані із ревматоїдним артритом. Включення у раціон різних видів морських продуктів сприяє зниженню хворобливих симптомів.

МЕТА

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*