Що дасть Україні меморандум про співпрацю з одним із світових лідерів у галузі інформаційно-комунікаційних технологій

Міністерство цифрової трансформації України та компанія Ericsson, один із світових лідерів у галузі інформаційно-комунікаційних технологій підписали Меморандум про співпрацю. Сторони мають за мету реалізувати проекти  з розвитку  фіксованих і мобільних систем зв’язку нового покоління 4G (LTE-Advanced) та 5G для подальшої інформатизації країни та нарощування цифрового потенціалу громадянського суспільства.

В межах Меморандуму Ericsson та Міністерство цифрової трансформації  України будуть вивчати і застосовувати в Україні досвід інших країн, які на сьогоднішній день є світовими лідерами з розвитку телекомунікаційної  індустрії, а саме Сполучені Штати Америки, Південна Корея та Китай. Сторони планують створити робочу групу із представників компанії Ericsson (як локальних, так і іноземних) та представників Мінцифри, в межах якої Ericsson надасть міністерству необхідну технічну експертизу в галузі розвитку мобільного та фіксованого інтернету та забезпечить консультаційну та інформаційну підтримку міністерству з питань еволюції систем мобільного зв’язку, частотної стратегії та ліцензійної політики.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест зазначає:  “Мета Мінцифри – забезпечити у найближчі п’ять років покриття більшості території країни якісним високошвидкісним інтернетом. Це можливо за умови, якщо в Україні застосовуватимуться найсучасніші технології. Тому ми повинні спланувати їх впровадження та створити відповідні умови на ринку. Для цього будемо використовувати досвід прогресивних країн та знаходити вичерпну інформацію. Співпраця з компанією Ericsson, яка має величезний досвід роботи із провідними операторами світу, дозволить нам використовувати найбільш ефективні підходи інших країн для розробки дорожньої карти впровадження новітніх технологій в Україні”.

Ярослав Ніцак, генеральний директор Ericsson в Україні, коментує: «Розвиток інформатизації для нашої країни є важливим кроком в бік будування більш ефективної та сильної держави. Якісний інтернет та надання доступу кожному громадянину є необхідною обов’язковою умовою для розвитку інформаційного суспільства в Україні, поглиблення цифрових навичок громадян. Ми як технологічний лідер готові ділитися своєю експертизою та раді підтримати Міністерство цифрової трансформації  України на шляху до формування цифрової держави».

 

За матеріалами Ericsson

Источник: broadcast.net.ua

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*