Головний санлікар України анонсував Covid-вакцинацію підлітків

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що з наступного тижня можна буде зробити щеплення від Covid-19 дітям від 12 років за умови відповідного медичного висновку лікаря або при виїзді за кордон.

«Наказ підписаний на цьому тижні, і, по суті, з наступного це (вакцинацію дітей від 12 років – ред) можна буде зробити… Вакцинація підлітків доступна тільки за показаннями – або важкі соматичні захворювання, або певні гуманітарні речі, які пов’язані з виїздом за кордон або навчанням за кордоном».

Головний санлікар зазначив, що є чіткий алгоритм, згідно з яким можна буде вакцинувати від коронавірусу підлітків.

«Є чітка інструкція, алгоритм, як це треба робити – основа полягає в тому, що такій дитині має бути видано медичний висновок, і тільки з таким висновком він повинен прийти в центр вакцинації. Або, якщо це навчання за кордоном, повинна бути довідка в довільній формі, яка оформляється педіатром», – повідомив він.

Кузін також зазначив, що в Україні для щеплення підлітків буде використовуватися тільки вакцина Pfizer.

«Інші вакцини неможливо використовувати для вакцинації дітей, тому що Pfizer проводив спеціальні дослідження з безпеки, щодо ефективності вакцин саме для цієї вікової групи. Щодо інших вакцин такі дослідження тривають, але поки доказових даних немає», – додав він.

Головний санлікар зазначив, що зараз масова вакцинація дітей не передбачається.

«Ми її поки не розглядаємо. Ми хочемо переконатися, що зараз всі групи ризику охоплені первинно щепленнями», – сказав Кузін.

Главком

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*