Це — не пряма цензура, а спроба розпочати процес цензурування: Петров і Грішин про скандал між Офісом президента і «UA:Перший»

«Питання комунікаційної вигоди чи невигоди і питання цензури — це різні питання».

Політтехнолог Володимир Петров і головний редактор телеканалу «Ісландія» Сергій Грішин під час прямого ефіру програми «Петров live» обговорили вчорашній скандал між Офісом президента і «UA:Перший», який стосувався нібито «тиску» з боку ОП на ведучих ток-шоу «Зворотній відлік».

Зокрема, Петров заявив, що потрібно розділяти питання цензури і питання комунікаційної вигоди.

Володимир Петров
політтехнолог

Я не можу погодитись з тим, що умови перебування певних депутатів на ефірах — це цензура. Тобто, якби Подоляк (радник голови ОП — ред.) сказав: «кажіть це» або «не кажіть цього», або «наші депутати прийдуть, якщо ви викреслите тему», або «будете говорити про це…» — то це була б цензура. А коли він каже: «ми дамо вам оцих двох депутатів, тому що вони вміють розмовляти. І не одного депутата. Тому що, якщо ми дамо вам одного депутата, і ви посадите навколо нього п»ять опозиційних нам людей, то вони його порвуть. Тому ми дамо вам двох депутатів. А якщо там буде Лерос, а ми розуміємо, які наративи він буде використовувати, то ми їх не відправимо, тому що нам це невигідно». Тобто питання комунікаційної вигоди чи невигоди і питання цензури — це різні питання.

Резюмуючи сказане, Грішин і Петров зазначили, що ситуація, яка склалася — це «не пряма цензура, але — спроба розпочати процес цензурування».

Источник: TK.Media

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*