За неоформлене ГБО автомобілістів каратимуть по-іншому: що пропонують прийняти Раді

В Україні можуть змінитися умови переобладнання транспортного засобу для роботи на газовому моторному паливі або альтернативних видах рідкого і газового палива. Відповідний законопроект № 6379 зареєстрували в Раді народні депутати з монобільшості.

Зокрема, пропонується пом’якшити ййадміністративну відповідальність водія за керування транспортним засобом переобладнаним для роботи на газовому моторному паливі або альтернативних видах рідкого і газового палива без дотримання встановленого порядку проведення такого переобладнання. При першому порушенні штраф має складати 170 гривень, а у випадку повторності вчинення зазначеного правопорушення протягом року — 340 гривень.

Компетенцією щодо розгляду таких справ та притягнення винних осіб до відповідальності пропонується закріпити за Національною поліцією України.

Відзначимо, що нині перший штраф складає 340 гривень, а при повторному виявленні порушення передбачене позбавлення прав на керування транспортним засобом на строк від 3 до 6 місяців, з можливістю адміністративного арешту на строк до 10 діб.

Пом’якшення покарання автори законопроекту пояснюють тим, що оформлення дозвільних документів на переобладнання транспортного засобу пов’язано із значними фінансовими витратами, і переслідуючи мету економії витрат на пальне, зазначені види газового палива обирають переважно незаможні верстви населення, котрим не завжди по кишені оформити відповідні дозволи.

ФАКТИ

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*