Названий популярний напій, який здатний спровокувати зупинку серця

Один популярний напій може ставати причиною зупинки серця навіть у здорових людей. Відповідні дані наводить Daily Express, посилаючись на висновки вчених.

У матеріалі звертають увагу, що найбільш згубний вплив на організм людини як і раніше надає алкоголь. Проте в останні роки з’явився ще один напій, який може підвищувати ризик виникнення серцевого нападу навіть у молодих і відносно здорових громадян. Маються на увазі енергетики, головною загрозою у випадку з ними виступає значна концентрація кофеїну.

Зокрема, зазначена в складі гуарана отримана з рослини, ідентичного кофеїну, що міститься в каві. Притому згаданий компонент має в собі навіть більше кофеїну, ніж в кавових зернах. У разі змішування з іншими поширеними для енергетиків речовинами, такими як женьшень і таурин, гуарана здатна тягти за собою неприємні наслідки.

Підвищена загроза виникає для тих, хто змішує енергетичні та алкогольні напої. Енергетики самі по собі можуть викликати сильну аритмію, при якій порушуються нормальні серцеві скорочення. Є ризик, що серце буде битися надмірно швидко, повільно або нерегулярно. У важких випадках згадане стан веде до того, що стрімкі і хаотичні електричні сигнали надходять в нижні камери органу. Згідно з висновками вчених з клініки Мейо, це загрожує в тому числі смертю, якщо серцевий ритм не відновиться протягом декількох хвилин.

Розповіли експерти і про способи скоротити ризик інфаркту. Для цього потрібно не допускати високого кров’яного тиску і підвищеного рівня холестерину. Оптимальною профілактикою стане поєднання фізичних вправ і здорового харчування. У раціоні має бути присутня велика кількість фруктів, овочів, цільного зерна, птиці, риби та інших нежирних білків, горіхів, насіння і рослинних олій. Алкоголь і тютюн зі свого життя необхідно виключити.

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*