Домашній лаваш як з печі

У стародавні часи тісто на лаваш доручалося замішувати лише найстаршій та найповажнішій жінці у родині, а розкачувати його повинна була наймолодша з невісток.

Сьогодні замішувати та розкачувати тісто на лаваш може будь-хто — навіть дитина. Адже процес цей надзвичайно простий, а його результат — не тільки смачний, але й корисний. І це не просто слова — вчені давно вже встановили, що лаваш містить необхідний нашому організмові калій, магній, фосфор, низку вітамінів та багато чого іншого.

До того ж лаваш не такий калорійний як звичайний хліб. Тож його можна їсти, не переймаючись за стан фігури! А ще лаваш внесений до списку об’єктів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. А це, погодьтеся, вже серйозно!

Інгредієнти 

  • Борошно пшеничне 300 г
  • Вода 150 г
  • Олія соняшникова 45 г
  • Сіль 2 г

Крок 1/6

Просійте у миску борошно, зробіть в ньому ямку та влийте туди воду і масло, додайте сіль.

Крок 2/6

Замісіть тісто. Воно повинно стати гладким і еластичним. Для зручності — змастіть руки олією.

Крок 3/6

Розділіть тісто на шматки, орієнтуючись на розмір вашої сковорідки.

Крок 4/6

Розкатайте шматки качалкою — пласти повинні бути максимально тонкими. Не бійтеся їх розкатувати — тісто еластичне та витримає ваш натиск.

Крок 5/6

Добряче прогрійте сковороду та смажте пласти без додавання олії.

Крок 6/6

Готові лаваші накрийте вологим рушником.

Shuba

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*