«Момент переламу»: Арестович пояснив, що означає «критична фаза війни»

Заява голови Пентагону Ллойда Остіна про те, що війна в Україні перейшла у вирішальну, критичну фазу, означають, що відбувається перелам на фронті.

Росія вичерпала можливості посилювати свої збройні сили. А ЗСУ навпаки поповнюватимуться озброєнням і технікою.

Про це радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович розповів в інтерв’ю UKRLIFE.TV.

«Тому що криза – момент переламу виходить. Тобто російська армія росла у своїх можливостях бойових на території України, росла, росла. Взяття Лисичанська і Сєвєродонецька – це вихід на плато.

Далі – плато і це плато почало хилитися.

От коли воно зламається, а це займе якийсь час, воно піде вже вниз. Вони вичерпали свої можливості посилювати свої збройні сили. І ці візити до Ірану – це ж не від хорошого життя.

Спроба хоч якось, хоч десь, хоч щось компенсувати», – пояснив Арестович.

«А українські збройні сили будуть постійно прибувати в озброєнні, військовій техніці та кількості навчених військ», – запевнив радник голови ОП.

Він зауважив, що парадоксальним чином російське керівництво почало цю війну з задачі демілітаризувати Україну, «а в результаті демілітаризуються вони повністю, а ми посилимося». 

«Це буде унікальна ситуація, коли армія, що обороняється проти воєнної агресії, вийде з конфлікту сильнішою, аніж вона цей конфлікт починала. А з нами відбудеться саме це», – наголосив Арестович.

Нагадаємо, 20 липня Остін заявив, що настала «вирішальна, критична фаза війни» в Україні, тому колективна підтримка країн Заходу є життєво важливою для Києва.

ТСН

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*