Як смачно приготувати голубці в духовці: простий рецепт на обід

Кожна господиня намагається готувати для сім’ї ситні та корисні страви. І якщо ви вже робили на обід або вечерю котлети з хеку або з курячого філе із зеленню, урізноманітніть своє меню голубцями.

Інгредієнти: м’ясо або фарш (600 г), рис (0,5 склянки), цибуля (1-2 шт.), морква (2-3 шт.), кухонна сіль (2 ч. л.), спеції сухі (2 ч. л.), білокачанна капуста (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), томатна паста або кетчуп (200 г), вершки (10-20 мл), зелень (за смаком).

Приготування:

Для приготування голубців знадобиться готовий магазинний фарш або м’ясо. Його необхідно промити, нарізати середніми шматочками та пропустити через м’ясорубку.

Рис промиваємо у кількох водах – до прозорості води, потім викладаємо у каструлю. Варимо після закипання до напівготовності – приблизно 5-7 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк і промиваємо в холодній воді, щоб він швидше охолонув.

Цибулю та моркву очищаємо та промиваємо. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, а моркву тремо на дрібній тертці. Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо овочі, наприкінці додаємо трохи томатної пасти чи кетчупу.

Зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.

У рис додаємо овочеву засмажку, спеції за смаком, зелень і фарш, все перемішуємо.

Качан капусти промиваємо, знімаємо верхнє пошкоджене листя. Поміщаємо цілий качан капусти в каструлю і заливаємо його водою. Ставимо каструлю на плиту та доводимо до кипіння.

З відвареного капустяного листя зрізаємо потовщені прожилки. На кожен підготовлений капустяний лист кладемо по столовій ложці суміші з рису та фаршу. Щільно закручуємо начинку в капустяне листя і заправляємо всередину кінчики, формуючи голубці.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Форму для випічки змащуємо рослинною олією або вистилаємо листям капусти, що залишилося. Щільно укладаємо голубці у форму. У невеликій піалі змішуємо томатну пасту або кетчуп із вершками, додаємо трохи води. Поливаємо зверху голубці соусом і ставимо у духовку.

Випікаємо у добре розігрітій духовці приблизно півгодини. Потім дістаємо і чекаємо, поки страва трохи охолоне.

Подаємо до столу апетитні голубці зі сметаною на обід чи вечерю.

Джерело: Апостроф

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*