Як приготувати смачний холодний борщ
Влітку гарячі перші страви їсти іноді не хочеться, адже й таке гаряче від спеки. Але все ж рідке вживати треба. І якщо вам не смакує класична окрошка, як холодний варіант обіду, то спробуйте приготувати холодний червоний борщ.
Для приготування візьміть:
- Відварений буряк — 1 середній
- Свіжі огірки — 4 шт.
- Відварені яйця — 4 шт.
- Відварене філе — 200 г
- Кип’ячена холодна вода — 1 л
- Зелень на смак
- Сіль та спеції на смак
- Лимонна кислота — дрібка
Як готувати холодний борщ:
1. Відварений червоний буряк натерти на великій тертці.
2. Огірки, попередньо вимочені від гіркоти, відварені яйця, м’ясо дрібно нарізати кубиками. Зелень теж дрібненько покришити.
3. Все викласти у каструлю та залити водою.
4. Додати сіль, спеції лимонну кислоту та перемішати.
З лимонною кислотою будьте обережні, додавайте потрішки. Додайте, перемішайте, дайте 5 хвилин настоятися. Потім спробуйте і за потреби додавайте ще, щоб не перекислити борщ. Якщо маєте в холодильнику лимон, то можете використати його.
Смачного вам холодного борщу!
Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News
Leave a comment