Як приготувати смачний холодний борщ

Влітку гарячі перші страви їсти іноді не хочеться, адже й таке гаряче від спеки. Але все ж рідке вживати треба. І якщо вам не смакує класична окрошка, як холодний варіант обіду, то спробуйте приготувати холодний червоний борщ.

Для приготування візьміть:

  • Відварений буряк — 1 середній
  • Свіжі огірки — 4 шт.
  • Відварені яйця — 4 шт.
  • Відварене філе — 200 г
  • Кип’ячена холодна вода — 1 л
  • Зелень на смак
  • Сіль та спеції на смак
  • Лимонна кислота — дрібка

Як готувати холодний борщ:

1. Відварений червоний буряк натерти на великій тертці.

2. Огірки, попередньо вимочені від гіркоти, відварені яйця, м’ясо дрібно нарізати кубиками. Зелень теж дрібненько покришити.

3. Все викласти у каструлю та залити водою.

4. Додати сіль, спеції лимонну кислоту та перемішати.

З лимонною кислотою будьте обережні, додавайте потрішки. Додайте, перемішайте, дайте 5 хвилин настоятися. Потім спробуйте і за потреби додавайте ще, щоб не перекислити борщ. Якщо маєте в холодильнику лимон, то можете використати його.

Смачного вам холодного борщу!

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*