Переселенка з Сєвєродонецька не може забрати дитину з тимчасової опіки в Італії

Понад три місяці сєвєродончанка Карина Воронова не може забрати доньку з тимчасової італійської опіки.

Там за місцевим законом дитині призначили тимчасового опікуна. А от забрати з Італії доньку Каріні не дозволили. Жінка має через суд довести, що вона законна мати. Про це розповідає Суспільне

Карина евакуювалася разом з родиною з Сєвєродонецька спочатку до Вінниччини, потому вирішили вивезти дітей за кордон. Старша дочка спортсменка, тож вона з бабусею поїхала на спортивні тренування до Італії.

«Так збіглося, що її тренер подзвонив нам спитав, як справи у дітей та запропонував відправити Ксенію через його знайомих спортсменів до Італії. Дитина дуже захотіла, і ми поміркували, що Ксенія поїде до Італії тренуватися спокійно, без загрози для життя», – розповідає жінка.

В Італії дівчинці призначили тимчасового місцевого опікуна. Коли ж мати поїхала забирати дитину, дочку їй не віддали. Тепер Каріна має через суд довести, що вона законна мати.

«Проти нас виступає опіка. Вона виразила недовіру до довідок з посольства до того, яким способом як ми їх отримали», – пояснює Карина.

Поки тривають слухання, дівчинка згідно з італійським законодавством, має перебувати виключно на території монастиря під наглядом церковних служителів

Доводити материнство в італійському суді Карині допомагає адвокат, ювенальна поліція України та консульство. За словами речника міністерства закордонних справ, такі моменти виникають через рівницю в законодавстві країн.

«Для законодавства Італії ця дитина неповнолітня приїхала з бабусею, тож вважається, що вона приїхала без супроводу батьків. Для того, щоб ця дитина могла залишити територію Італії, суд, який назначав тимчасового опікуна, має ухвалити рішення про скасування тимчасової опіки. Якщо українці стикнулися з проблемами за кордоном, посольства та консульства України – це перше місце куди мають звертатися наші громадяни для отримання інформації, допомоги: чи то юридична консультація, чи це виготовлення документів», – говорить речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

За даними ООН, на сьогодні до європейського союзу виїхало понад 6 мільйонів українців.

Источник: v-variant.com.ua

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*