Сливовий перевернутий пиріг — ідеальний рецепт вихідного дня
Цей перевернутий сливовий пиріг так само гарний, як на картинці. А на смак він ще кращий!
Сливи чудово підходять для випічки, а також із них виходять фантастичні варення, желе та чатні. Але ніщо не зрівняється зі сливовим перевернутим пирогом. Він виходить ніжним і пухким, а фрукти, запечені в суміші вершкового масла та коричневого цукру, карамелізуються і стають ще солодшими.
Пропонуємо вам один з тих безпрограшних, супернадійних рецептів сливового перевернутого пирога, які завжди мають успіх. Якщо у вас немає слив, приготуйте перевернутий яблучний пиріг. Він теж дуже і дуже смачний!
Інгредієнти
- Масло вершкове 230 г
- Вершки 200 г
- Борошно пшеничне 200 г
- Цукор тростинний коричневий 170 г
- Цукор 100 г
- Слива 10 шт.
- Яйця 2 шт.
- Лимон 1 шт.
- Чебрець, гілочка 1 шт.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Ванільний екстракт 1 ч. л.
- Сода харчова 1/2 ч. л.
- Сіль 1/2 ч. л.
1. Покладіть 10 г масла в форму для запікання і поставте в духовку, поки масло не розтане — приблизно на 5 хвилин. Вийміть форму з духовки, змастіть її 50 г масла і рівномірно посипте його коричневим цукром. Тим часом помийте, очистіть від кісточок і наріжте скибочками сливи, а також подрібніть чебрець.
2. Розкладіть скибочки слив колом поверх коричневого цукру так, щоб дно форми було покрито в один шар.
3. Змішайте разом борошно, розпушувач, харчову соду, сіль, подрібнений чебрець і відкладіть. В іншій мисці збийте вершкове масло, що залишилося, з рештою цукру (100 г) та цедрою одного лимона. Розбийте яйця по одному, добре збиваючи після кожного, поки суміш не стане легкою і пишною. Влийте ванільний екстракт і перемішайте.
4. Додайте в яєчну масу половину борошняної суміші, потім половину збитих вершків і перемішайте. Повторюйте, доки все борошно та вершки добре не змішаються. Вилийте тісто у форму і рівномірно розподіліть його по сливах. Перемістіть у попередньо розігріту духовку та випікайте при 175°C приблизно 40-50 хвилин.
5. Охолоджуйте пиріг у формі не більше 10-15 хвилин, потім переверніть на решітку для охолодження. Перед подачею наріжте порційними шматочками.
Shuba
Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News
Leave a comment