Сливовий перевернутий пиріг — ідеальний рецепт вихідного дня

Цей перевернутий сливовий пиріг так само гарний, як на картинці. А на смак він ще кращий!

Сливи чудово підходять для випічки, а також із них виходять фантастичні варення, желе та чатні. Але ніщо не зрівняється зі сливовим перевернутим пирогом. Він виходить ніжним і пухким, а фрукти, запечені в суміші вершкового масла та коричневого цукру, карамелізуються і стають ще солодшими.

Пропонуємо вам один з тих безпрограшних, супернадійних рецептів сливового перевернутого пирога, які завжди мають успіх. Якщо у вас немає слив, приготуйте перевернутий яблучний пиріг. Він теж дуже і дуже смачний!

Інгредієнти

  • Масло вершкове 230 г
  • Вершки 200 г
  • Борошно пшеничне 200 г
  • Цукор тростинний коричневий 170 г
  • Цукор 100 г
  • Слива 10 шт.
  • Яйця 2 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Чебрець, гілочка 1 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Ванільний екстракт 1 ч. л.
  • Сода харчова 1/2 ч. л.
  • Сіль 1/2 ч. л.

1. Покладіть 10 г масла в форму для запікання і поставте в духовку, поки масло не розтане — приблизно на 5 хвилин. Вийміть форму з духовки, змастіть її 50 г масла і рівномірно посипте його коричневим цукром. Тим часом помийте, очистіть від кісточок і наріжте скибочками сливи, а також подрібніть чебрець.

2. Розкладіть скибочки слив колом поверх коричневого цукру так, щоб дно форми було покрито в один шар.

3. Змішайте разом борошно, розпушувач, харчову соду, сіль, подрібнений чебрець і відкладіть. В іншій мисці збийте вершкове масло, що залишилося, з рештою цукру (100 г) та цедрою одного лимона. Розбийте яйця по одному, добре збиваючи після кожного, поки суміш не стане легкою і пишною. Влийте ванільний екстракт і перемішайте.

4. Додайте в яєчну масу половину борошняної суміші, потім половину збитих вершків і перемішайте. Повторюйте, доки все борошно та вершки добре не змішаються. Вилийте тісто у форму і рівномірно розподіліть його по сливах. Перемістіть у попередньо розігріту духовку та випікайте при 175°C приблизно 40-50 хвилин.

5. Охолоджуйте пиріг у формі не більше 10-15 хвилин, потім переверніть на решітку для охолодження. Перед подачею наріжте порційними шматочками.

Shuba

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*