Що потрібно зробити з пшоном, щоб каша не гірчила

Пшоняна каша – відмінний гарнір для м’яса, птиці чи овочів. Зварена на молоці, вона може послужити і дуже ніжною і смачною основною стравою.

Однак іноді покуштувавши кашу, приготовлену з пшона, в роті залишається неприємний гіркий присмак.

Причина, через яку продукт починає гірчити, полягає в присутності гірких рослинних олій.

Забрати гіркоту можна, провівши попередню обробку крупи перед тим, як використовувати її в приготуванні страви.

Для цього помістіть зернятка у зручну ємність та залийте теплою водою. Залишіть пшоно на деякий час, після чого злийте воду і повторіть цю процедуру ще раз.

Ви зрозумієте, що пшоно практично готове до вживання після того, як вода стане прозорою.

Після цього крупу слід пересипати в сито і залити окропом. Це допоможе видалити із продукту зайві речовини.

Завдяки такій обробці пшоно перестане гірчити, і каша вийде дуже смачною.

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*