У розвідці підтверджують, що росіяни замінували енергоблоки Запорізької АЕС

Українська розвідка підтвердила інформацію, що російська армія замінувала енергоблоки Запорізької атомної електростанції.

Інформацію щодо замінування підтвердив представник пресслужби Головного управління розвідки Андрій Юсов, повідомляє пресслужба компанії «Енергоатом» у Телеграмі.

“МАГАТЕ не контролює і ООН, і всі структури не контролюють ситуацію в Запорізькій атомній електростанції. Більше того проведені та оприлюднені міжнародні розслідування, де чітко показано, як росіяни завозять зброю, техніку і вибухівку на територію енергоблоків. Є підтверджена інформація про замінування енергоблоків російськими окупаційними військами Запорізької атомної станції в Енергодарі”, — повідомив Юсов.

Він заявив, що весь світ має бити на сполох, щоб зупинити можливе повторення різноманітних сценаріїв — один із яких повторення “ядерної Оленівки”.

Як повідомлялось, 5 серпня російські війська двічі здійснили обстріл у бік Запорізької АЕС. О 14.30 зафіксовані три вибухи біля промислового майданчика станції. Ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Увечері росіяни вдруге обстріляли Запорізьку АЕС, зафіксовано три влучання на майданчик станції.

Згідно з даними Енергоатому, станом на ранок 6 серпня ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Ворожий вогонь завдав серйозних пошкоджень азотно-кисневій станції та об‘єднаному допоміжному корпусу. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека.

Источник: v-variant.com.ua

Подпишись на нас в Google НовостяхПодпишитесь в Google News

Leave a comment

Your email address will not be published.


*